تجلي آثار دوره اسلامي ايران و سوريه در ريودوژانيرو

آزاده اردکاني در گفتگو با ميراث آريا(chtn) زمان افتتاح اين نمايشگاه را 19 مهر ماه برابر با 11 و 12 اکتبر عنوان کرد و افزود: از مجموع 67 قلم شيء دوره اسلامي ارسال شده از سوي سازمان ميراث فرهنگي به اين نمايشگاه، تعداد پنج تخته فرش متعلق به موزه فرش ايران، دو قلم شيء مربوط به موزه رضا عباسي و بقيه اين آثار مربوط به موزه ملي ايران هستند.

به گفته رييس کل موزه ملي ايران؛ اين نمايشگاه قرار است به مدت سه ماه در \"ريودوژانيرو\" پايتخت سابق کشور برزيل و شهر فرهنگي و توريستي فعلي اين کشور و در شش ماه بعدي نيز در دو شهر سائوپائولو و برازيليلا برپا باشد.

وي محل برگزاري اين نمايشگاه را ساختمان\" سي سي بي بي\" اعلام کرد و افزود: اين ساختمان داراي کاربري فرهنگي اداري و وابسته به بانک دو برازيليا است.

به گفته اين مقام مسوول؛ در آيين افتتاح اين نمايشگاه قائم مقام وزير امور خارجه برزيل، استادان دانشگاه‌ها و از سوي جمهوري اسلامي ايران، نماينده سفير ايران در برزيل، مسعود علويان صدر؛ معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي، شهرام حيدرآباديان؛ مسوول علمي نمايشگاه‌هاي موزه ملي ايران؛ معصومه احمدي؛مسوول امور بين‌الملل موزه ملي ايران و شهاب شهيدي؛ امين اموال اشياي موزه ملي ايران حضور داشتند.

وي آثار شاخص ايراني موجود در اين نمايشگاه را مربوط به دوران صدر اسلام تا پهلوي عنوان کرد و گفت: از آثار شاخص موجود در اين نمايشگاه مي‌توان به کفن دوره آل بويه بدست آمده از شهر ري مربوط به قرن‌هاي چهارم و پنجم، ظرف سفالي مربوط به دوره ساماني؛ قرن‌هاي سوم و چهارم بدست آمده از منطخراسان، نمونه سفال‌هايي ديگر مربوط به دوره سلجوقي، دو جلد قرآن‌ نفيس مربوط به اواخر دوره صفويه مربوط به بقعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي، نمونه‌هايي از اشياي فلزي چون؛ شمعدان مربوط به اواخر دوره صفوي و حتي فرش‌هاي مربوط به دوره معاصر اشاره کرد.

به گفته اردکاني؛ همچنين در کنار اشياي به نمايش گذاشته شده از سوي سازمان ميراث فرهنگي، نزديک به 200 قلم از اشياي دوره اسلامي مربوط به کشور سوريه در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته شدند.

وي به برگزاري نشستي تخصصي در حاشيه برگزاري اين نمايشگاه؛ ( تاريخ 13 اکتبر) اشاره کرد و گفت: در اين نشست تخصصي که با حضور کارشناسان موزه ملي و کشور سوريه برگزار شد موضوعات مربوط به هنر اسلامي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

اردکاني با اشاره به اينکه موضوعات مطرح شده در اين نشست با استقبال بسيار کارشناسان برزيلي روبرو شد افزود:‌ حيدرآباديان؛ کارشناس موزه ملي ايران؛ در اين نشست؛ مقاله‌اي با موضوع \"هنر فلزکاري دوره تيموري \" ارائه کرد، کارشناسان کشور سوريه نيز به بحث و بررسي درمورد جهان اسلام و هنرهاي اسلامي پرداختند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389072526